BOLANING RUHIY RIVOJLANISHIGA IJTIMOIY-PSIXOLOGIK OMILLAR VA OILA MUHITINING TA’SIRI - Sadullayeva Shodiyaxon Saparboy qizi (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2026)
Maqola biologik va ijtimoiy omillarning bola rivojlanishiga ta’siriga bag‘ishlangan. Ijtimoiy-psixologik omillar va ularning bola psixikasining shakllanishiga, shuningdek, psixik rivojlanishdagi og‘ishlarning paydo bo‘lishi va kuchayishiga ta’sirining mumkin bo‘lgan natijalari sanab o‘tilgan va batafsil ochib berilgan. Oilaning bola rivojlanishidagi o‘rni, uning nutqiy va psixologik shakllanishiga salbiy ta’sir ko‘rsatishi mumkinligi tavsiflanadi.