7-SINF O‘QUVCHILARNING INTELEKTUAL-MADANIY SALOHIYATINI RIVOJLANTIRISHDA “CHOL VA DENGIZ” ASARINI KOGNITIV YONDASHUV ASOSIDA O‘QITISH METODIKASI - Umarova Muniraxon Burhoniddin qizi (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2026)
Mazkur 7-sinf adabiyot darsligiga kiritilgan Amerika yozuvchisi Ernest Heminguey qalamiga mansub “Chol va dengiz” qissasini kognitiv yondashuv asosida o‘qitishning ilmiy pedagogik jihatlari tahlil qilindi. Badiiy asar tahlili orqali kognitiv yondashuvning nazariy va amaliy jihatlari yortildi. Shuningdek, o‘quvchilarning intelektual-madaniy salohiyatini rivojlantirishning samarali usullari ishlab chiqildi.