SUN’IY INTELLEKT YORDAMIDA KASR TARTIBLI HOSILALARNING VIZUALIZATSIYASI VA TALABALARNING TUSHUNISH DARAJASINI OSHIRISH - Sobirboyeva Gulrux Javlon qizi (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada matematika fanini chuqurlashtirib o‘qitish jarayonida kasr tartibli hosilalarni o‘rganishda sun’iy intellekt vositalaridan foydalanishga asoslangan integrativ yondashuvning samaradorligi tahlil qilinadi. Kasr tartibli hosilalar murakkab va abstrakt matematik tushuncha bo‘lib, ularni an’anaviy usullarda o‘qitish talabalarda yetarli darajada tushunishni ta’minlamaydi. Shu bois tadqiqotda vizualizatsiya va fanlararo integratsiya imkoniyatlaridan foydalangan holda sun’iy intellektga asoslangan o‘qitish modeli taklif etiladi. Tadqiqot natijalari sun’iy intellekt vositalaridan foydalanish talabalarning nazariy bilimlarini chuqurlashtirish, mantiqiy fikrlashini rivojlantirish hamda kasr tartibli hosilalar bo‘yicha amaliy ko‘nikmalarini shakllantirishda samarali ekanligini ko‘rsatdi. Olingan xulosalar kasr tartibli hosilalarni o‘qitish metodikasini takomillashtirishda amaliy ahamiyatga ega.