Nogironlik fenomeni: tarixiy bosqichlar va ijtimoiy qarashlar evolutsiyasi - Guliruxsor Roʻzmatova; Zebo Bekchanova (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada nogironlik fenomenining tarixiy shakllanish jarayoni hamda turli davrlarda kishilik jamiyatida nogiron shaxslarga nisbatan bildirilgan munosabatlar tahlil qilinadi.