Xorazm viloyatida yetishtiriladigan subtropik ekinlarda uchraydigan zararkunandalarga qarshi kurashish usullarini oʻrganish - Rahimboyeva Maftuna Maqsud qizi (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2026)
Ushbu maqola Xorazm viloyatida yetishtiriladigan subtropik ekinlar (masalan, paxta, anor, anjir, tok va sitrus mevalari) da uchraydigan asosiy zararkunandalar (hasharotlar, kasalliklar va begona oʻtlar) ni oʻrganishga bagʻishlangan. Maqolada zararkunandalarning biologiyasi, tarqalishi va iqtisodiy zarari tahlil qilinadi hamda ularga qarshi kurashning kimyoviy, biologik, agrotexnik va integratsiyalashgan usullari batafsil koʻrib chiqiladi. Tadqiqot natijalari Xorazm viloyatining iqlimiy-sharoitlari va qishloq xoʻjaligi amaliyotini hisobga olgan holda taklif etilgan boʻlib, ekologik toza va samarali himoya choralarini joriy etishga qaratilgan. Maqola Oʻzbekiston qishloq xoʻjaligi ilmiy-tadqiqot institutlari maʻlumotlari va adabiyotlariga asoslangan boʻlib, viloyatdagi fermer xoʻjaliklarida amaliy qoʻllash uchun tavsiyalar beradi.