SUYUQLANMALAR ELEKTROLIZI MAVZUSINI O‘QITISHDA FANLARARO INTEGRATSIYAGA ASOSLANGAN METODIK YONDASHUV - Matyakubov Jurabek Olloyorovich; Ataullayev Zokir Maxsudovich; Eshchanov Ruzumboy Abdullaevich (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada suyuqlanmalar elektrolizi mavzusini o‘qitishda fanlararo integratsiyaga asoslangan metodik yondashuvning pedagogik ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqotda suyuqlanma elektrolizi jarayonining fizik-kimyoviy mexanizmlarini tushuntirishda mavjud adabiyotlarda ma’lumotlarning yetarli darajada yoritilmagani aniqlanadi. Kimyo, fizika va matematika fanlari o‘rtasidagi uzviy bog‘liqlik asosida mavzuni o‘qitish o‘quvchilarning elektroliz jarayonini chuqur va ongli ravishda anglashiga xizmat qilishi ko‘rsatib beriladi. Fanlararo integratsiya asosida tashkil etilgan mashg‘ulotlar o‘quvchilarning mantiqiy va tanqidiy fikrlashini rivojlantirishi, nazariy bilimlarni amaliyot bilan bog‘lash ko‘nikmalarini shakllantirishi asoslab beriladi.