SENSORLI BOSHQARUV ASOSIDA TO‘QIMACHILIK MASHINALARINING INTELLEKTUAL TIZIMLARI - Mo’ydinova Zaxroxon Zaylobiddin qizi; Valiyev Gulam Nabidjanovich (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Mazkur maqolada to‘qimachilik mashinalarida sensorli boshqaruv tizimlarining qo‘llanilishi, ular asosida yaratilayotgan intellektual avtomatlashtirilgan platformalarning samaradorligi tahlil qilindi. Sensor texnologiyalari yordamida ipning tarangligi, temperatura, vibratsiya, uzilishlar, to‘qish sichqonligi va mashina holati real vaqt rejimida nazorat qilinishi ishlab chiqarish sifatini sezilarli darajada oshiradi. Maqolada raqamli ishlab chiqarish, IoT, aqlli monitoring tizimlari va sun’iy intellekt algoritmlarining to‘qimachilik dastgohlaridagi integratsiyasi ilmiy asosda yoritildi.