EKISH MUDDATLARI HAMDA ME’YORLARINING KUNGABOQAR NAVLARI HOSIL ELEMENTLARIGA TA’SIRI - Yuldasheva Zulfiya Kamalovna; Ergasheva Nargiza Xoshimjonovna (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Annotatsiya. Maqolada moyli kungaboqar navlari savatlari 1 aprel va 1 may muddatda ekilganga nisbatan 15 aprel kuni ekilganida Buzuluk navida Dilbar (st) naviga nisbatan yirik bo‘lishi, lekin savatlardagi urug‘lar soni ekish me’yori 60 ming dona/ga miqdorida sarflangan variantda (1656,3-1970,2 dona) Buzuluk navida Dilbar (st) naviga nisbatan ko‘p va vazni ham og‘ir (423,4-538,2 dona) va (39,1-53,6 gramm) bo‘lishi hamda puch urug‘lar soni ham kam bo‘lganligi aniqlangan va isbotlangan.