BUG’DOYNI ISSIQLIKKA BARDOSHLILIK XUSUSIYATLARINI ILMIY ASOSALARI - Alloberganova, Z.B; Raximova, M.R; Yaxshimuradova, G.O (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Hozirgi vaqtda yer yuzida juda koʻp oʻsimliklar ekilmoqda. Madaniy oʻsimliklarning soni 1500 taga yetdi, ammo eng kerakli xoʻjalik ahamiyatiga ega boʻlgan turlarning soni 250 tadir. Jahon boʻyicha ekiladigan ekinlarning asosiy qismini (70%)- don ekinlari tashkil qiladi (bugʻdoy, sholi, makkajoʻxori, arpa, suli, javdar). Texnik ekinlardan gʻoʻza, soya, kartoshka koʻp ekiladi.