O'ZBEK TILIDAGI INTONATSIYA VA UNING FONETIK XUSUSIYATLARI - Giyasova Dilrabo Turgʻun qizi (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2026)
Ushbu maqolada O'zbek tilidagi intonatsiya va uning fonetik xususiyatlari tahlil qilinadi. Intonatsiya, tilning tovush tizimining muhim qismi bo'lib, so'zlarning ma'no va ifodalanishini o'zgartiradi. O'zbek tilida intonatsiyaning fonetik jihatlari, uning til o'rganishdagi ahamiyati, talaffuzdagi farqlar, aksent va ritm kabi ko'plab omillar orqali shakllanadi. Maqolada O'zbek tilidagi intonatsiyaning strukturasi va uning kommunikativ funktsiyalari, shuningdek, fonetik xususiyatlari va ularning ijtimoiy-ma'naviy kontekstdagi roli muhokama qilinadi.