MUSIQA VA SAN’AT MADANIYATINI INTEGRATSIYALASHNING PEDAGOGIK YONDASHUVLARI - Kalonova Farangiz Baxriddinovna (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2026)
Ushbu maqolada musiqa va san’at madaniyatini integratsiyalashning pedagogik yondashuvlari tahlil qilinadi. Tadqiqot jarayonida darslarni interfaol metodlar, multimediya vositalari va loyiha faoliyati orqali tashkil etishning pedagogik samaradorligi ko‘rib chiqiladi. Maqolada musiqiy va san’at fanlarining birlashtirilishi o‘quvchilarning nazariy bilimlari, amaliy ko‘nikmalari va ijodiy faoliyatini rivojlantirishda qanday ahamiyatga ega ekanligi yoritiladi. Shu bilan birga, o‘quvchilarning estetik didi, musiqiy va vizual tafakkuri, tanqidiy fikrlash qobiliyati pedagogik integratsiya orqali shakllanishi muhokama qilinadi.