Bolalarda vizual tafakkur va ijodiy fikrlashni shakllantirish orqali inson tasvirini chizish - Rahmatova Aziza Ahmatovna (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2026)
Ushbu maqolada bolalarda vizual tafakkur va ijodiy fikrlashni rivojlantirish orqali inson tasvirini chizishga o‘rgatish masalalari tahlil qilinadi. Tadqiqotda o‘quvchilarning motorika, diqqat, vizual xotira va estetik didini hisobga olgan holda dars jarayonini samarali tashkil etish usullari ko‘rib chiqiladi. Maqolada pedagogik yondashuvlar, didaktik vositalar, bosqichma-bosqich metodika va zamonaviy texnologiyalar yordamida bolalarning figuralar va inson tasvirini chizish ko‘nikmalarini rivojlantirish imkoniyatlari tahlil qilinadi.