MAKTABDA TA'LIMNING O'ZGARISHLARI VA INNOVATSIYALAR - Tadjibayeva , Ra’no (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Mazkur tezisda maktab ta'limidagi o'zgarishlar va innovatsiyalarni tahlil etadi. Yozma ishda, ta'lim metodlaridagi yangilanishlar, axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining ta'lim jarayoniga integratsiyasi, inkluziv ta'lim va personalizatsiya kabi muhim jihatlar ko'rib chiqiladi. O'qituvchilarning professional rivojlanishi va yangi pedagogik kompetensiyalarni egallashning ahamiyati alohida ta'kidlanadi. Innovatsion yondashuvlar, masalan, flipped classroom, problemali o'qitish, konstruktsionizm va kooperativ ta'lim metodlari o'quvchilarning ta'limdagi faolligini oshirish, mustaqil fikrlashni rivojlantirish va muammolarni hal qilish qobiliyatlarini shakllantirishga qaratilgan. Shuningdek, inkluziv ta'lim yondashuvi va maxsus ehtiyojlarga ega o'quvchilarga moslashtirilgan materiallar ta'limni yanada samarali va teng imkoniyatlar yaratishga xizmat qiladi. Tezis maktab ta'limining samaradorligini oshirish va o'quvchilarni yanada muvaffaqiyatli qilib tarbiyalashda innovatsiyalarning muhim rolini ta'kidlaydi.