5–7-sinf o‘quvchilarida tasviriy san’at darslarida kreativ ijodkorlik va fantaziyani rivojlantirish metodikasi - Tog‘aev Keldiyor Xamidovich (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Anatatsiya: Maqola 5–7-sinf o‘quvchilari misolida tasviriy san’at darslarida kreativ ijodkorlik va fantaziyani rivojlantirish metodikasi va samarali pedagogik yondashuvlarni o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda o‘quvchilarning vizual tafakkur, rang va shakl uyg‘unligini aniqlash, fantaziya va ijodiy fikrlashni rivojlantirishga qaratilgan metodlar tahlil qilinadi. Maqola interfaol metodlar, innovatsion yondashuvlar va individual hamda guruh ishlari orqali ijodiy kompetensiyalarni shakllantirish imkoniyatlarini ko‘rsatadi va maktab ta’limida amaliy tavsiyalar beradi.