“Musiqa ta’limida virtual va interaktiv multimedia vositalaridan foydalanishning pedagogik samaradorligi” - Ochilov Zayniddin Saypiddinovich (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada musiqa ta’limida virtual va interaktiv multimedia vositalaridan foydalanishning pedagogik samaradorligi va o‘quvchilarning musiqiy ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi o‘rni tahlil qilingan. Multimedia vositalari darslarni interfaol, qiziqarli va amaliy jihatdan samarali qiladi, o‘quvchilarning ritmik sezgirligi, eshituv madaniyati va ijodiy salohiyatini oshiradi. Shu bilan birga, maqolada zamonaviy raqamli pedagogika va innovatsion metodlarning musiqa ta’limi jarayonida qo‘llanishi ko‘rib chiqilgan.