QORAQALPOG‘ISTONDA RAQSNING RIVOJLANISH TARIXI - Muratbekova Turdigu'l Tursinbekovna (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Annotatsiya: Maqolada Qoraqalpog‘iston hududida raqs san’atining shakllanishi, tarixiy ildizlari, milliy xususiyatlari hamda zamonaviy taraqqiyot bosqichlari tahlil qilingan. Xalq raqslari, marosimiy raqslar va professional sahna raqslarining rivojlanish jarayoni hamda ularning madaniy hayotdagi o‘rni ochib berilgan. Shuningdek, Qoraqalpog‘iston raqs san’atining Markaziy Osiyo raqs an’analari bilan o‘zaro bog‘liqligi hamda zamonaviy xoreografik maktablarning shakllanishi yoritilgan.