TURIZM MARKAZI, MADANIYAT SAROYIDA - Muhsina Joʻraboyeva (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada turizm va madaniyat sohalarining o‘zaro integratsiyasi, xususan madaniyat saroylarining zamonaviy turizm markazlari sifatida shakllanish jarayoni tahlil qilinadi. Maqola O‘zbekiston sharoitida madaniyat saroylarining ijtimoiy, iqtisodiy va ma’naviy ahamiyatini, ular orqali milliy qadriyatlar va turistik xizmatlarni uyg‘unlashtirish yo‘llarini yoritadi. Shuningdek, madaniy markazlar asosida barqaror turizmni rivojlantirish, innovatsion yondashuvlar va yoshlar ishtirokidagi madaniy faoliyatning turizm sohasiga ta’siri tahlil qilinadi.