SUN’IY INTELLEKT ASOSIDA INTERFAOL VIZUALIZATSIYALAR YARATISH VA BOSHLANG‘ICH SINF TABIAT FANLARI MAVZULARIGA QO‘LLASH - Mamarajabova Yulduz Chorshanbi qizi (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Annotatsiya: Maqolada sun’iy intellekt asosida yaratilgan interfaol vizualizatsiyalarni boshlang‘ich sinf tabiat fanlari darslariga tatbiq etish imkoniyatlari, ularning o‘quvchilarning bilish faolligini oshirishdagi roli va o‘quv jarayonini samarali tashkil etishdagi ahamiyati tahlil qilingan. Sun’iy intellekt yordamida yaratilgan vizual simulyatsiyalar, raqamli modellar, virtual laboratoriyalar va dinamik grafikalar orqali o‘quvchilarda ekologik tafakkur, kuzatuvchanlik va tahliliy fikrlash ko‘nikmalari shakllanishi ko‘rsatib o‘tilgan. Maqolada shuningdek, AI texnologiyalaridan foydalanishda o‘qituvchining metodik yondashuvi, o‘quvchilarning yosh xususiyatlariga moslashtirish va didaktik samaradorlik mezonlari yoritilgan.