INKLUZIV TA'LIMDA MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARGA INDIVIDUAL YONDASHUV - Otaboyeva Dilshoda Sa'dulla qizi (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Annotatsiya:Ushbu maqolada inkluziv ta’limda maktabgacha yoshdagi bolalarga individual yondashuvning ahamiyati va uning ta’lim jarayonidagi o‘rni tahlil etilgan. Inkluziv ta’lim, har bir bola uchun teng imkoniyatlar yaratishni maqsad qilgan bo‘lib, individual yondashuvning muhimligini ta’kidlaydi. Maktabgacha ta’lim muassasalarida bolaning har biriga individual ehtiyojlari va qobiliyatlariga mos tarzda yondashish, uning rivojlanishiga ijobiy ta’sir ko‘rsatadi. Maqolada, shuningdek, individual yondashuvning bolalar ta’limidagi pedagogik strategiyalar, o‘qituvchilarning roli, va ijtimoiy-emosional rivojlanishdagi ahamiyati ko‘rsatilgan. Inkluziv ta’limda individual yondashuv bolaning intellektual, ijtimoiy va emosional rivojlanishiga yordam beradi hamda uning jamiyatga moslashuvi, o‘ziga bo‘lgan ishonchining ortishi, va umumiy ta’lim jarayoniga faol ishtirok etishi uchun qulay sharoit yaratadi.