Rangtasvir darslarida o‘quvchilarda tabiatni badiiy idrok etish kompetensiyasini rivojlantirish - Aslonov Furqat Botirovich (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqolada rangtasvir darslarida o‘quvchilarda tabiatni badiiy idrok etish kompetensiyasini shakllantirishning pedagogik va psixologik asoslari tahlil qilingan. Tabiat manzaralarini kuzatish, tahlil etish va badiiy ifodalash jarayonida rangtasvir mashg‘ulotlarining ahamiyati ochib berilgan. Maqolada Shovdirov S.A.ning san’at ta’limida innovatsion metodlardan, xususan “flipped classroom”, interfaol yondashuv va raqamli vizual texnologiyalarni qo‘llash haqidagi ilmiy qarashlari asosida o‘quvchilarda estetik tafakkur, ijodiy idrok va badiiy kompetensiyani rivojlantirish omillari ko‘rsatib beriladi.