Elektron hukumat va byurokratiyani qisqartirish: iqtisodiy natijalar - Axrorov , Elyorjon (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Maqolada elektron hukumat tizimining O‘zbekistonda bosqichma-bosqich joriy etilishi, byurokratik to‘siqlarni bartaraf etish va u orqali iqtisodiy samaradorlikni ta’minlash mexanizmlari tahlil qilinadi. Raqamli davlat xizmatlarining foydalanuvchilar uchun qulayligi, davlat boshqaruvidagi ochiqlik, korrupsiyaviy risklarning kamayishi, xarajatlarning tejalishi va ishbilarmonlik muhitining yaxshilanishi maqolada asosiy tahlil obyekti sifatida ko‘rib chiqilgan. Xulosa qismida esa elektron hukumatni takomillashtirishda axborot xavfsizligi, raqamli savodxonlik va raqamli infratuzilmaning kengayishi kabi dolzarb yo‘nalishlar yoritilgan.