JINOYATCHILIK VA HUQUQBUZARLIKKA MOYIL O‘QUVCHILAR ORASIDA JINOYATCHILIKNI OLDINI OLISH MAQSADIDA MAHALLA, OILA HAMKORLIGINI OSHIRISH YO‘LIDAGI DAVLAT SIYOSATI. - Hasanov , Sherzodjon (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Mazkur tezisda jinoyatchilik va huquqbuzarlikka moyil o‘quvchilar o‘rtasida jinoyatchilikning oldini olish masalalari hamda bu jarayonda mahalla va oila hamkorligining ahamiyati yoritilgan. Davlat siyosatining asosiy yo‘nalishlari sifatida yoshlar bilan manzilli ishlash, profilaktik tadbirlarni kuchaytirish, mahalla fuqarolar yig‘inlari, ta’lim muassasalari va huquqni muhofaza qiluvchi organlar o‘rtasidagi hamkorlikni mustahkamlash masalalariga e’tibor qaratilgan.