GEMOSTAZ PROFILI VA ITPDA TERAPIYA JAVOBINING BOG‘LIQLIGI - To’ymurodova Zarinabonu Elmurod qizi (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2026)
Ushbu maqolada idiopatik trombositopenik purpura (ITP) bemorlarida gemostaz profili va terapevtik javob o‘rtasidagi bog‘liqlik tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatdiki, gemostaz parametrlarining holati ITP bemorlarida davolash samaradorligini prognoz qilishda muhim diagnostik vosita sifatida ishlatiladi. Trombotsitlar soni va gemostaz ko‘rsatkichlari o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik bemorning terapevtik javobini baholash, davolash rejimini optimallashtirish va qon ketish xavfini kamaytirishda asosiy rol o‘ynaydi.