HARBIY TEXNIKA VA ASLAHALARNI UZUN VA QISQA MUDDATLARDA SAQLASH - Sultonov , Ruslanbek (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Mazkur maqolada harbiy texnika va ashalarning uzoq va qisqa muddatli saqlanishi jarayonlari, shu bilan birga, saqlashning samarali va xavfsiz tashkil etilishi muammolari tahlil qilinadi. Yozma ishda saqlash joylarining optimallashtirilishi, texnik xizmat ko‘rsatish va korroziyaga qarshi choralarning muhimligi, shuningdek, ilg‘or saqlash texnologiyalarining tatbiqi haqida so‘z boradi. Maqolada qisqa va uzoq muddatli saqlashdagi texnikalarni saqlashning samarali usullari va xavfsizlikni ta’minlashning eng yangi yondashuvlari ko‘rib chiqiladi. Xususan, modulli saqlash tizimlari, raqamli inventarizatsiya, xavfsizlikni kuchaytirish va texnik holatni doimiy monitoring qilishning ahamiyati ta'kidlanadi.