TASVIRIY SANʼAT DARSLARIDA O‘QUVCHILARNING IJODIY VA KASBIY FAOLLIGINI OSHIRISHNING PEDAGOGIK-PSIXOLOGIK ASOSLARI - Eshmatov Samariddin Hamza oʻgʻli (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tasviriy sanʼat darslarida o‘quvchilarning ijodiy va kasbiy faolligini oshirishning pedagogik va psixologik asoslari tahlil qilinadi. Tadqiqotda darslarda interaktiv metodlar, motivatsiya va rag‘batlantirish tizimlari, individual va guruh ishlari orqali o‘quvchilarning ijodiy salohiyatini rivojlantirish masalalari ko‘rib chiqilgan. Maqola dars jarayonini samarali tashkil etish, ijodiy muhit yaratish va o‘quvchilarning shaxsiy hamda kasbiy rivojlanishiga hissa qo‘shadigan tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.