XIX ASR OXIRI – XX ASR BOSHLARIDA TURKISTON JAMIYATI VA MILLIY O‘ZLIK MASALASI - Aliyev Asilbek Baxromovich (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Annotatsiya: Maqolada XIX asr oxiri – XX asr boshlarida Turkiston jamiyati va milliy o‘zlik masalasi tahlil qilinadi. Ushbu davrda turkiy va musulmon xalqlarining ijtimoiy, siyosiy va madaniy hayoti, rus mustamlakachiligi ostidagi jamiyatning o‘ziga xos xususiyatlari, milliy ong va o‘zlikni shakllantirish jarayonlari o‘rganiladi. Maqolada milliy qadriyatlar, madaniy meros, diniy-ta’limiy muassasalar va milliy elita roli tahlil etilgan.