JADIDCHILIK – ZAMONAVIY O‘ZBEK DAVLATCHILIGINING MA’NAVIY ILDIZLARI - Akramjonova Muhlisa Ikromjon qizi (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Anotatsiya: Mazkur maqolada jadidchilik harakatining o‘zbek xalqining siyosiy, ma’rifiy va ma’naviy uyg‘onishidagi o‘rni tahlil etiladi. Jadidlar o‘z faoliyati orqali mustamlaka zulmiga qarshi ilm, ma’rifat va yangi tafakkur vositasida kurashganliklari yoritilgan. Shuningdek, ularning zamonaviy o‘zbek jamiyatining shakllanishidagi bevosita ta’siri, jadidlar g‘oyalari va hozirgi kundagi dolzarbligi o‘rganilgan. Maqola o‘zbek ziyolilarining milliy o‘zlikni anglash va davlatchilik madaniyatini shakllantirish yo‘lidagi tarixiy xizmatlarini yoritishga qaratilgan.